Eén van de bijwerkingen van het coronavaccin zijn bloedklonters. Zoals bij de bekende Britse radiopresentatrice Lisa Shaw afgelopen mei. Gelukkig komt deze bijwerking zelden voor.

BBC presentatrice overleden door bloedklonters na vaccinatie*

(klik voor het artikel)

Lisa Shaw overleden na mRNA vaccin
De bekende Britse radiopresentatrice Lisa Shaw is op 44-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van bloedklonters na een vaccinatie met AstraZeneca*. Dat heeft haar familie bekendgemaakt. De bijwerking is uiterst zeldzaam.

Soms treedt als bijwerking trombose (bloedstolstel dat een bloedvat afsluit) op in verband met een corona-mRNA-vaccinatie. Hoe is dit te verklaren?

Verdeeld over ons lichaam zwemmen bloedplaatjes (trombocyten) in ons bloed rond – slechts 0,001% van het totale bloed. Het is hun taak om wonden van binnenuit te dichten. Dit doen ze door aan elkaar te plakken en zo een bloedstolsel in een bloedvat te vormen = trombus.

Hiervoor kennen we 2 verklaringen, waarvan de tweede minder bekend is.

 

De eerste oorzaak van trombose

Als bijvoorbeeld door een schaafwond de binnenbekleding (“endotheel”) van een bloedvat wordt beschadigd, dan maakt het endotheel op dat moment stoffen:
• die het aanhechten van bloedplaatjes bevorderen,
• die de bloedplaatjes “plakkerig” maken,
• die de bloedplaatjes in het ‘kapotte’ gebied verzamelen.

De bloedplaatjes zetten zich af in de wond zodat de bloeding stopt (verstopping = trombus). Het lichaam gebruikt een bloedstollingseiwit (een soort lijm = “fibrine”) om de wond te verkleven en er komt een korst op. Onder deze korst kan dan wondgenezing plaatsvinden. De trombus lost daarna vanzelf weer op.

 

De tweede oorzaak van trombose

(deze is minder bekend, maar veel interessanter in dit geval)

Er ontstaat een ontstekingszwelling in het bloed (in het endotheel) zonder een externe verwonding, op een plek waar het bloed langzaam genoeg stroomt, zodat er een grotere trombus (bloedstolsel) kan worden gevormd. De ontsteking trekt de bloedplaatjes aan. Vanuit de 5 biologische natuurwetten weten we dat ontsteking en zwelling bij reparatiewerkzaamheden van het weefsel horen. Hoe kan deze ontstekingszwelling ontstaan zonder externe verwonding?

Uitleg volgens de 5 natuurwetten:
Een dergelijke situatie ontstaat nadat een biologisch conflict, betreffende die plek in de bloedvaten, is opgelost. De bloedvaten reageren op een eigenwaardeinbreuk (je hebt het gevoel dat je iets niet kunt, niet goed genoeg bent, waardeloos bent). De plaats in het lichaam waar deze eigenwaardeinbreuk wordt gevoeld, geeft het conflictthema weer. Door de eigenwaardeinbreuk neemt het weefsel in de bloedvaten af, de vaten worden dunner. In de natuur gaat niets verloren, dat wat geen waarde heeft in de natuur, neemt af. Maar is de conflictsituatie eenmaal opgelost, je hebt een beslissing genomen, of er is iets veranderd in je leven, waardoor het eigenwaarde gevoel weer is teruggekeerd, dan wordt het bloedvatweefsel lokaal weer gerepareerd door celvermeerdering met zwelling.

Voorbeeld trombosebeen
Het conflictthema van de beenaderen is het ‘blok aan het been’-conflict. Of jij voelt je een blok aan het been of iets of iemand is voor jou een blok aan het been. Het wordt ervaren als een beperking in bewegingsvrijheid. Voorbeelden zijn een zwangerschap, voor iemand moeten zorgen, een ‘aanhankelijk’ persoon, vastgeketend zijn aan een plek, b.v. aan een baan, een project of aan een relatie kan het conflict uitlokken. Mensen met beroepen die veel moeten staan of zitten (kassières, taxichauffeurs) hebben meer kans om te lijden aan het conflict, tenzij ze echt van hun werk genieten.

Trombose in de hersenen
De inhoud van het eigenwaardeconflict in het hoofd gaat om: “niet slim/intelligent genoeg zijn om een beslissing te nemen /of zich aan te passen“. De trombose kan dan ontstaan nadat een intellectuele eigenwaardeinbreuk is opgelost. Dit conflict past natuurlijk in de huidige moeilijke tijd, mits voldoende bloedplaatjes ophopen bij de zwelling! Aangezien de eerste oorzaak zeer onwaarschijnlijk is als het om de hersenen gaat, daar lezen we niets over, moet dit de verklaring bij de BBC presentatrice zijn.

 

De rol van mRNA-vaccinatie bij bloedstolsels

Een vaccinatie bestaat in principe uit twee dingen:

  1. het werkzame ingrediënt
  2. hulpstoffen die bedoeld zijn om het werkzame ingrediënt in de cellen te brengen


Bij mRNA-vaccinaties bestaan de hulpstoffen deels uit nano-lipiden
.

Alle nanodeeltjes kunnen het lichaamsweefsel binnendringen, hoewel er een celmembraan tussen zit. Deze eigenschap van de nano-lipiden in de mRna-vaccinatie is bewust zo bedoeld! Het celmembraan moet worden gepasseerd zodat de werkzame stof de cel kan binnendringen.

Dit leidt echter onvermijdelijk tot irritatie van bijv. de bloedvaten gedurende enkele weken (tot ca. 3 weken na de vaccinatie volgens Dr. Stefan Lanka). Het lichaam ziet dit als een grote schaafwond gedurende deze tijd. Daardoor worden de trombocyten (bloedplaatjes) gestimuleerd om plakkerig te worden, zoals bij een echte schaafwond.

Als er geen zwelling in de bloedvaten is, waaraan de bloedplaatjes zouden kunnen hechten, gebeurt er niets. Gelukkig is dit bij de meeste mensen het geval.

Als echter het eigenwaardeconflict wat de bloedvaten betrof net in deze periode wordt opgelost, (het gevoel van: het is me gelukt, ik kon het wel, er is een oplossing voor mijn probleem, ik ben geen blok aan het been) treedt precies op die aangedane plek een zwelling op. Zwelling en ontsteking horen immers bij herstel van weefsel. Hierdoor hebben de trombocyten nu wel een plek om aan vast te hechten. En zo ontstaat trombose door het vaccin, terwijl je het waarschijnlijk juist had genomen, om fysieke problemen te voorkomen.   

De oplossing van een eigenwaardeconflict kan toevallig net in deze periode samenvallen (wat is toeval?). Maar het kan (ja, onvoorstelbaar) juist door de vaccinatie opgelost worden! Mensen met angst voor de pandemie (die er in werkelijkheid nooit is geweest) of als ze een conflict lijden vanwege de pandemie, zien het vaccin als oplossing: eindelijk heb ik weer mijn bewegingsvrijheid terug, eindelijk kan ik weer gaan waar ik wil, ik heb een manier gevonden met de pandemie om te gaan of nu kan ik op vakantie.

Des te groter het gevoel van angst, twijfel over vaccineren ja of nee, paniek voor de pandemie, des te opgeluchter iemand zich door de vaccinatie kan voelen. Hoe meer nano-lipiden in het bloed, hoe sterker de irritatie / schaafwond van het bloedvat en hoe plakkeriger de bloedplaatjes.

Hoeveel vervolgvaccins denk je nog nodig te hebben, nu je dit eenmaal weet?

 

Bijwerkingen na corona vaccins

  • Hoe zwakker de onmiddellijke bijwerkingen van de vaccinatie (bijv. de vaccinatiearm is nauwelijks pijnlijk) hoe waarschijnlijker het is dat de vaccinatie een bloedvat (of in de buurt) heeft geraakt en zich door het bloed heeft verspreid. Hierdoor is er na een paar weken meer irritatie in het bloedsysteem omdat er meer nanodeeltjes in de bloedvaten zitten.
  • Hoe sterker de directe bijwerkingen van de vaccinatie (pijn in de arm die gevaccineerd is), hoe waarschijnlijker het is dat de vaccinatie alleen de spier heeft geraakt en dat de nano-lipiden niet in de bloedvaten zijn gekomen = minder irritatie in het bloedsysteem.

 

Dat erge bijwerkingen pas lang na de vaccinatie optreden, of dat men “besmet” kan raken met spike-eiwitten van gevaccineerde personen en dat dit een effect heeft op het eigen lichaam, kan met de 5 natuurwetten niet worden bevestigd of ontkracht. Het is echter ook niet bekend of het lichaam de nanodeeltjes weer kan uitscheiden.

Als je meer wilt weten over wat een virus nu echt is, of er wel sprake is van een pandemie en of vaccineren wel zo verstandig is, verdiep je dan in de biologische natuurwetten en lees om te beginnen de artikelen van Stefan Lanka:

 

Hoewel Lisa Shaw dan geen mRNA vaccin heeft gehad, blijkt juist bij het Astra Zeneca vaccin dat trombose als bijwerking voor kan komen.

* De mRNA-covid-19-vaccins van BioNTech/Pfizer, Moderna en Curevac bevatten gepegyleerde lipiden. PEG’s zijn lange hydrofiele ketens die zijn gebonden aan deze lipiden om de stabiliteit en oplosbaarheid te vergroten. Het mRNA zit verpakt in de lipide nanodeeltjes om te zorgen dat het niet direct door het lichaam wordt afgebroken en dat het kan worden opgenomen in de lichaamscellen. Het Astra Zeneca-vaccin bevat polysorbaat 80, dat sterke overeenkomsten in de molecuulstructuur heeft met PEG. (bron: NVGT)

Het kabinet besliste donderdag dat het vaccineren van mensen onder de 60 met AstraZeneca voorlopig wordt gestopt vanwege meerdere gevallen van trombose. Wat zijn precies de risico’s van trombose? En waar moet je op letten als je (straks) gevaccineerd bent met AstraZeneca? (bron: DVHN )

In het Verenigd Koninkrijk en de Europese lidstaten zijn ruim 20 miljoen mensen gevaccineerd met het coronavaccin van AstraZeneca. Tot 16 maart 2021 zijn er tientallen gevallen gemeld van trombo-embolie na vaccinatie. En 25 gevallen van ernstige, zeldzame stolselvorming in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes. In de meeste gevallen verschenen de symptomen tussen de 7 en 14 dagen na de prik. Het merendeel van de gevallen waren vrouwen onder de 55 jaar, waarbij dit ook kan komen doordat meer vrouwen zijn gevaccineerd. (bron: CBG)   

(bronnen: Mathäus Martin, Stefan Lanka en www.germaansegeneeskunde.nl)