Hierbij een artikel van dr. Eduard van den Bogaert met een uitleg over wat de oorzaak van kanker is. Het is altijd jouw individuele levensverhaal en wat daarin is gebeurd, en hoe jij daarop onbewust hebt gereageerd. Als je zijn artikel kunt begrijpen, dan wordt ook duidelijk waarom voeding of welke middelen ook geen kanker kunnen veroorzaken. En waarom ik daar dan ook zeker niet als eerste aandacht aan schenk als iemand bij me komt om zijn ziekte te kunnen duiden.

Ongezonde voeding is niet de oorzaak van kanker

Natuurlijk is het goed om jezelf goed en gezond te voeden. Maar met kanker ontwikkelen heeft het niets te maken. Hoe graag ze ons dat ook willen laten geloven. Zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde ziet kanker als fout en verkeerd of een falen van het immuunsysteem. Terwijl het een aanpassing van ons lichaam is, op iets wat we niet meer kunnen verdragen, niet meer mee om kunnen gaan. Iets wat ons totaal onverwacht heeft geraakt, we zagen het niet aankomen. Als we lang genoeg met dat conflict rond blijven lopen en het op bewust niveau niet aanpakken, dan past het lichaam zich aan die situatie aan, als een uiterste poging om ons het leven te redden. Als ons bewustzijn het niet doet, dan doet ons lichaam in ieder geval nog een poging. Het schudt je wakker. Kanker heeft dus te maken met een situatie die jou zo geraakt heeft, dat je niet anders kunt dan fysiek aanpassingen in de vorm van een tumor te maken.

Online congres met Eduard van den Bogaert

Ik interviewde dr. Eduard van den Bogaert voor mijn online congres en volgde ook de opleiding biologisch decoderen, waar hij in het artikel naar verwijst. Ik verloor zelf mijn zoon van 14 jaar aan kanker. Pas daarna leerde ik dit allemaal begrijpen. Je kunt alle interviews over zelfgenezing, thema kanker, terugvinden in het videopakket.

Kanker is logisch te verklaren

Ik kon daardoor alles achteraf logisch achterhalen: mijn trauma’s, die van zijn vader en die van mijn zoon en het kon niet anders dan exact dat type kanker op dat moment zijn. Ook dat ga je dan begrijpen. Het kind leeft vaak het trauma uit, wat de ouders niet uitgewerkt hebben. Zo was het bij ons ook. En om dit allemaal te begrijpen en zonder schuldgevoel verder te kunnen en een vrolijke moeder voor mijn andere kinderen te zijn, was het voor mij belangrijk dit te leren en te verwerken. Dat ik kon begrijpen dat het geen botte pech was, maar er zingeving uit kon halen. Daardoor doe ik nu wat ik doe. Ik hamer er niet voor niets steeds weer op hoe belangrijk het is om jouw oorzaak te vinden en te erkennen, te voelen. Het is van wezenlijk belang dat je dit als kankerpatiënt gaat begrijpen. Er is dus een grote verandering nodig, zorgen dat je niet weer terugvalt.

Direct naar de oorzaak, het trauma

Ik kies er daarom voor geen tijd te verspillen aan bijzaken en ga dus altijd direct op zoek naar de kern, precies dat conflict, dat trauma, de oorzaak. Ik hoop dat men nu beter begrijpt dat ik me niet te veel bezig wil houden met voeding etc… daar zijn al groepen genoeg voor. Het mooiste was dat ik contact had met iemand die helemaal lyrisch was over moerman. Toen we haar conflicten hadden gevonden, de reden waarom ze precies die kanker kreeg, begreep ze het helemaal. En ook dat Moerman er niets mee te maken heeft. Het is prima om zo te gaan eten. Het is gezonde voeding, maar als je het daarbij laat, heb je nog steeds niet begrepen waarom je ziek bent geworden en ook niet waarom je bent genezen. Omdat men nooit de kern van het verhaal begrepen heeft. Vervolgens wordt gedacht dat men genezen is door de voeding. Terwijl dat alleen maar tegelijkertijd met de heling die al gaande was, plaatsvond.

De betekenis van kanker, artikel door Eduard van den Bogaert(Klik op de afbeelding voor het artikel)

Door kanker kun je veranderen wat daarvoor onmogelijk leek

Net als de conflictinslag vindt ook de oplossing en de opstart naar herstel vaak onbewust plaats. Want door kanker gaan mensen eindelijk dat veranderen wat nodig was, zonder dat ze beseften dat dat de kern van het probleem was. Vaak wordt kanker ontdekt op het moment dat mensen al aan het herstellen zijn. Omdat je in die fase moe bent en symptomen zich ontwikkelen. Men verzucht dan vaak, hoe is het mogelijk NET nu het beter met mij gaat…. En dat klopt precies. Pas als het je beter gaat, kun je herstellen van dat wat vooraf gebeurde. We herstellen alleen in rust en ontspanning. Dus als de stress van daarvoor, voorbij is. Een vliegtuig in de lucht kan ook niet gerepareerd worden, daarvoor moet het eerst stil in de hangar staan. En dan gaan ze het probleem herstellen. Zo zouden we dat bij elke ziekte horen te doen. Liever nog eerder, direct het probleem erkennen en aan werken en oplossen dan hoeft een lichaam deze aanpassingen immers niet te maken.

Leer de reacties van je lichaam juist te interpreteren

Dus ken je zelf. Leer hoe je reageert op wat er in je leven speelt. Heb je als kind een hevig scheidingstrauma meegemaakt, dan kan het zomaar zijn, dat je dat later in je leven meerdere keren meemaakt en vervolgens zelf borstkanker ontwikkelt. Niet zomaar een type kanker, maar precies borstkanker, en de biologische natuurwetten leggen uit, waarom.

Je lichaam laat je niet in de steek

Dat wordt dan als kwaadaardige ductale kanker geduid, terwijl het een gevolg is van een scheidingstrauma, waar we veel te lang in hebben gezeten. Het moet er uitgesneden worden en met chemo behandelt. Terwijl je lichaam, je borst, alleen maar al die tijd het grote trauma in zich gedragen heeft. Zodat jij door kon gaan met  leven. Jouw lichaam liet je niet in de steek. Integendeel.

Met grote dank aan Dr. E. van den Bogaert.